Derfor tisser du om natten

Det finnes lite som er mer irriterende enn å få avbrutt nattesøvnen fordi tissetrangen melder seg. Heldigvis finnes det både en forklaring og løsning på problemet.

2. desember 2016 av Hans W. Gottlieb

Hva er nokturi?

Nokturi innebærer at man våkner om natten for å late vannet, uansett hvor mye man har tisset. Det er en svært vanlig lidelse som rammer like mange menn og kvinner. Risikoen øker med alderen. Omtrent halvparten av alle over 50 år og 70 prosent av alle over 65 år må opp én til flere ganger hver natt.

Er det farlig?

I sjeldne tilfeller kan nokturi være tegn på en alvorlig sykdom. Gå til legen hvis tissemønsteret ditt endrer seg, for eksempel hvis du plutselig må opp og tisse flere ganger hver natt, hvis du opplever smerte eller trykk i forbindelse med vannlatingen eller hvis du har blod i urinen.

Hva kan jeg gjøre selv?

Unngå å drikke mye væske om kvelden. Sørg for å tisse før du legger deg. Vær forsiktig med alkohol og koffeinholdige drikker før sengetid, ettersom de virker vanndrivende. Kontakt lege hvis rådene ikke hjelper. Ofte kan tilstanden bedres, så man bare må opp én gang hver natt i stedet for to.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: