© iStockphoto

DETTE er den perfekte temperaturen på soverommet

Krangler du med kjæresten om temperaturen på soverommet? Det er det en forklaring på.

3. juni 2016 av Christian Thestrup

Har du sovet godt i natt? I så fall har nok temperaturen på soverommet ditt sikkert vært riktig. Mens mange velger å ha den samme temperaturen i hele huset, sover man best hvis termostaten på soverommet er skrudd ned et hakk. Det skyldes at kroppstemperaturen faller noe når man sover, så ved å skru ned varmen hjelper man kroppen med å falle i søvn.

Derfor vil flere også oppleve at de har vanskeligere med å sovne om sommeren enn om vinteren. Undersøkelser har også vist at man sover mer urolig når det er for varmt på soverommet, da det dermed er vanskeligere for kroppen å slappe av.

Men hva er egentlig den perfekte temperaturen på soverommet? Svaret er 14–18 grader. Det høres kanskje ikke så presist ut, noe som bringer oss videre til den dårlige nyheten, som alle i et parforhold nok allerede har en mistanke om: Menn og kvinner sover best ved forskjellige temperaturer. Generelt foretrekker kvinner høyere temperatur på soverommet enn menn, noe som blant annet skyldes at kvinners hudtemperatur generelt er lavere enn menns, da de som regel har mer fett på kroppen. Det gjør dem samtidig mer følsomme overfor kulde. Så hvis du er mann og alltid synes at hendene og føttene dine er varmere enn din kones, er det altså en forklaring på det.

Og så er det plutselig en ting mer å være uenige om der hjemme – i tillegg til hvilken vei dorullen skal vende og om doringen skal være oppe eller nede.

Få 3 utgaver av Aktiv Trening + TRENINGSTRØYE fra Kari Traa eller fra Craft for 99,50 kr. + 49,50 i porto og eks.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: