© Colourbox

Er det dumt å sove lenge i helgene?

Jeg sover til stadighet for lite i hverdagen, men sover tilgjengjeld lenge i helgen. Er det dumt?

27. februar 2013

Ja, det er det faktisk. Du blir bare mer dorsk hvis du prøver å kompensere for søvnunderskudd i resten av uken.

Problemet er at et par timers ekstra søvn forstyrrer døgnrytmen, slik at du får problemer med å sovne om kvelden. Vil du være litt snill med deg selv i helgene, bør du nøye deg med å bli liggende mellom en halv og en hel time lenger enn du pleier. Det straffer seg nemlig hvis du sover lenger.

Unngå å bygge opp et stort søvnunderskudd i løpet av uken ved å være så konsekvent som mulig med sengetidene. Går du alltid og legger deg åtte timer før du skal opp, vil du oppleve at du får langt mer energi og bedre humør enn hvis du har underskudd på søvn.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: