© iStockphoto

Er det lurt med en lur?

Jeg er ofte sliten midt på dagen. Er det en god idé å ta en lengre middagslur?

Ja, en middagslur er en god investering som øker produktiviteten og gjør det lettere å løse oppgaver. En lur kan også hjelpe på treningsmotivasjonen. I overgangsfasen mellom søvn og våken tilstand er hjernen også mer kreativ, ifølge mange eksperter.

I mange år har en såkalt powernap – altså en svært kort høneblund – vært populær og blitt rost opp i skyene. Men mye tyder på at også en lengre lur har noe for seg.

Blant annet har israelsk forskning ved universitetet i Haifa vist at en middagslur på halvannen time ikke gjør deg sløv, men tvert imot forbedrer innlæringsevnen. Andre forskere mener at man bør nøye seg med 20–30 minutters søvn på dagtid.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: