Fem grunner til at du føler deg konstant trøtt

Går du konstant rundt i en zombie-lignende tilstand fordi du er trøtt? Da kan det være lurt å være oppmerksom disse fem punktene!

6. januar 2020 av Anja Bruneskjold

Selv om du får 7–8 timer søvn hver eneste natt kan du likevel føle deg trøtt og uopplagt. Vi har samlet de vanligste årsakene til at du kan føle deg trøtt.

1. Du er dehydrert

Du tror kanskje du drikker nok i løpet av dagen, men du kan faktisk være dehydrert uten å føle deg tørst. Blodtrykket faller når du ikke får nok væske, og da får ikke hjernen nok oksygen – resultatet er at du føler deg trøtt. Sørg for å drikke mellom 6 og 8 glass vann om dagen!

2. Alkoholvaner

Etter en hektisk dag kan det være greit og slappe av med litt alkohol, men kjemikaliene i alkoholen forstyrrer søvnsyklusen og hindrer deg å falle i dyp søvn. Så kanskje du slett ikke har sovet så godt som du trodde …?

3. For lange høneblunder

Det er vitenskapelig bevist at en lur på opptil 30 minutter kan gjøre deg opplagt og uthvilt, men sover du lenger enn det, risikerer du i stedet å føle deg enda trøttere når du våkner.

4. Du mangler vitaminer

Får du nok vitaminer og mineraler? Særlig magnesium spiller en avgjørende rolle for et stabilt blodsukkenivå. Vi får magnesium fra blant annet grønnsaker, frø og nøtter, og det kan også tas som kosttilskudd.

5. Du lider av søvnapné

Lidelsen er uhyre sjelden, så det er ingen grunn til panikk! Ved søvnapné stopper man å puste i løpet av natten slik at søvnen blir avbrutt flere ganger, men det er ikke så farlig som det høres ut. Symptomer på søvnapné er blant annet snorking og hodepine når du våkner. Lidelsen bør fastslås av lege.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: