Fem morgenvaner som gjør deg trøtt hele dagen

Noen av morgenvanene vi ellers oppfatter som vanlige, kan egentlig gjøre oss trøtte resten av dagen.

30. oktober 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Er du en av mange som starter hver dag med disse morgenvanene? Da er det en mulighet for at de faktisk merkes på energinivået ditt resten av dagen.

Du bruker 15 minutter ekstra i senga med telefonen

Det virker kanskje lurt å starte dagen stille og rolig med å sjekke diverse sosiale medier og nyheter? Men hvis du blir værende i senga, så gir du kroppen følelsen av at det ikke er på tide å stå opp - men derimot sove videre.

Du drikker ikke vann fra morgenen av

Det er en grunn til at vi våkner opp med dårlig morgenånde - dehydrering. Kroppen bruker hele natta på å tære på det vannet vi har drukket dagen før. Derfor våkner vi opp lett dehydrerte, og derfor bør du drikke vann allerede fra morgenen av.

Du tar et bad om kvelden

Et deilig varmt bad om kvelden gjør deg søvnig og sørger for at du sovner lettere, ikke sant? FEIL. Selv om det kanskje føles sånn, så gjør det varme badet det vanskeligere for kroppen å senke temperaturen og få en god natts søvn.

Du trener sent på dagen

Trening fra morgenen er en perfekt måte å starte dagen på. Ekstra oksygen blir sendt rundt i kroppen, og vil kunne gi deg energi til resten av dagen. Har du ikke tid til å trenge så lenge, så kan en rask gåtur gi samme effekt.

Du spiller feil musikk

Du kjenner det igjen fra tredemølla - du komme raskere av gårde med riktig musikk. Dette bør du overføre til morgenene dine, og spille musikk som ligger mellom 120 og 145 slag per minutt - det får deg i gang!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: