Fem tips til bedre søvn

Sliter du med å sovne, eller våkner du i løpet av natta? Da bør du følge disse fem søvnrådene.

17. januar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Kast deg over disse fem tipsene hvis du har søvnproblemer. 

Dropp de dårlige vanene før leggetid 

Brus, kaffe, godteri, tablets, mobiltelefoner og for lite mosjon, ødelegger søvnen. Sørg for at du får nok mosjon, og kutt helt ned på sukker- og koffeinholdige drikker hele seks timer før leggetid. 

Ro ned sinnet

Hvis du har en tendens til å tenke gjennom hele dagen ved leggetid - og spesielt fokusere på det negative - så er du ikke alene. Du kan tone ned de negative tankene ved å høre på beroligende musikk, meditere eller rett og slett jobbe med å akseptere at dagen er over. 

Skap gode forutsetninger

For mye varme, kulde, lyder eller lys, kan gjøre at du våkner i løpet av natta. Sørg for at soverommet er mellom 20 og 22 grader varmt, samt at det er stille og mørkt. Det er de beste forutsetningene for god søvn. 

Sliter du med at du må opp og tisse i løpet av natta, så slutt å drikke væske to timer før leggetid. 

Rutine, rutine, rutine

Legg deg på samme tidspunkt hver kveld. Da venner du kroppen til at nå er det på tide å sove. Det vil også føre til at du våkner på samme tidspunkt hver morgen - utvhilt. 

Ikke frykt søvnen

Hvis du begynner å bli redd for å få for lite søvn, og at det vil påvirke neste dag, så blir det vanskelig å sovne. Si til deg selv at hvis du har søvnunderskudd, så kan du alltids ta igjen det tapte med en lur i løpet av dagen. 


Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: