Siste søndagen i mars går vi over til sommertid. Det betyr at vi mister en time, og det går utover både søvnkvalitet, humør og helse. Til gjengjeld får vi lysere kvelder. 

Går sommertida utover treningen og formen?

Overgangen til sommertid gjør oss trøtte, slitne og lite produktive. Men du kan heldigvis gjøre overgangen lettere med disse fire enkle tipsene.

14. mars 2017 av Lasse Lyhne

På søndag går vi over til sommertid. Det betyr at klokka skal fram, akkurat som hagemøblene. Det gir lysere kvelder, men det betyr også at vi mister en time, og det er faktisk ikke så veldig sunt for oss. 

En undersøkelse fra 2015 viste at det er 24 prosent flere hjerteinfarkt mandagen etter at klokka er stilt til sommertid, og det er 17 prosent flere bilulykker. 

Og selv om det trolig ikke ender så dramatisk for de fleste av oss, så kan det fort ta en ukes tid å komme seg helt ovenpå etter at vi har mistet en time. Her er fire tips til å komme deg raskere etter overgangen til sommertid, slik at verken treningen eller formen tar skade av den manglende timen. 

Tyvstart

Sommertida inntreffer natt til søndag. Gjør overgangen mildere ved å tyvstarte. Still en av klokkene dine fram allerede fredag ettermiddag, og begynn å tilpass deg dagen etter det. 

Stå opp tidlig lørdag

Kom deg tidlig opp på lørdag, og gå ut. Bruk kroppen. Løp, gå en lang tur, ordne i hagen, så lenge det er noe som involverer fysisk aktivtet og frisk luft. Det vil gjøre deg fysisk trøtt om kvelden og få deg tidligere i seng. 

Sov på forhånd

ørg for å være uthvilt før sommertida kommer. Har du sovet nok i dagene opp til sommertida, så tåler du bedre å miste en times søvn enn om hvis du allerede har underskudd på søvn. 

Unngå alkohol og kaffe

Det kan være fristende å fremme trøttheten med alkohol og bekjempe den med masse kaffe dagen etter. Det er ikke så lurt. Alkohol hjelper deg riktig nok med å sovne, men det går veldig utover søvnkvaliteten. 

Kaffe kan være fint mandag morgen, men ikke hold deg gående på koffein hele ettermiddagen. Det går utover nattesøvnen om kvelden. 

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: