Søvnbehov? Test deg selv for å finne ditt reelle søvnbehov. © Colourbox

Kan jeg ta igjen søvnunderskuddet i helgen?

Jeg får aldri syv timers søvn om natten i løpet av uken. Lørdag sover jeg lenge, men føler meg trett likevel. Hvorfor gjør jeg det?

Selv om en god, lang lørdag formiddag i sengen kan være et av ukens hyggelige høydepunkter, gjør ikke de ekstra timene med søvn oss mer uthvilt. I hvert fall ikke alle. Sover du 9–10 timer, forstyrrer du i stedet døgnrytmen og du blir trettere. Den beste snarveien til mer energi er derfor å prioritere nattesøvnen litt høyere i løpet av uken, slik at du hver natt får de timene med søvn du trenger.

Prøv å få innarbeidet noen bedre leggevaner – som å slå av datamaskinen i rimelig tid og ta opp resten av filmen, slik at du ikke behøver å sitte oppe halve natten.

Bruk gjerne den lille testen her til høyre for å finne ut hvor mange timer med søvn du bør ha hver natt.

Finn det reelle søvnbehovet

Du trenger fire dager, så legg gjerne testen til en ferie. Legg deg på samme tidspunkt hver kveld. Ikke sett på vekkerklokken, men våkne av deg selv. De første tre dagene går med til å få vekk søvnunderskuddet, mens du om morgenen den fjerde dagen kan se hvor mange timer du trenger.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: