Menn eller kvinner? Bare det ene kjønnet trenger en lur

Det ene kjønn bør sove lenger, mens det andre har godt av å få en lur i løpet av dagen.

18. januar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Forskning har tidligere vist at kvinner trenger mer søvn enn menn. Denne forskjellen i menn og kvinners søvnbehov, har også en annen studie nå kastet seg over. 

Den tidligere studien viste at kvinners komplekse hjerne, trenger mer sammenhengende hvile enn menns. Kompleksiteten forbindes med evnden til å multitaske, og dermed utnyttelsen av en større del av hjernen. 

Studie av menn og kvinners søvn

Max Planck, som er forsker i München, har analysert 160 personers søvnmønstre, og sammenholdt dette med deres intellektuelle kapasitet. Det foregikk ved at de overvåket søvnen og gjorde diverse intelligenstester på forsøkspersonene. Studien viste en tydelig forskjell i menn og kvinners søvnbehov.

Kvinner bør sove mer - men menn bør ta seg en lur

. Studien viser at kvinner booster den såkalte søvntoppen, som er assosiert med høyere IQ, når de går inn i den drømmeløse søvnen. Det samme gjorde seg ikke gjeldende for menn. Til gjengjeld opplevde menn det samme når de tok seg en lur. 

Det er derfor logisk at kvinner har større behov for å sove lenger enn partneren sin. Som man har du i større grad behov for en lur for å booste hjerneaktiviteten. 

Resultatene påviser at forholdet mellom søvntoppen og intelligens er mye mer komplekst enn tidligere antatt, og videre studier vil nå undersøke dette nærmere. 

Få 3 utgaver av Aktiv Trening + TRENINGSTRØYE fra Kari Traa eller fra Craft for 99,50 kr. + 49,50 i porto og eks.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: