© Colourbox

Pass på treningssøvnen

Du kan optimere prestasjonen din om du prioriterer søvn frem mot en konkurranse.

4. mai 2010

Søvn kan være like viktig som selve treningen hvis du vil ha bedre resultater. I stedet for å legge inn et par ekstra treningstimer om kvelden, bør du kanskje legge deg godt til rette i dynene litt tidligere enn du pleier. Da bruker du tiden mer effektivt, til å sove helt opptil ti timer om natten. Det viser en undersøkelse av noen amerikanske tennisspillere.

Undersøkelsen ble gjennomført på Stanford Sleep Disorders Clinic and Research Laboratory på Stanford-universitetet i USA, og viser at det for eksempel i perioder frem mot en viktig konkurranse, er svært mye å hente hvis man prioriterer å få nok søvn. Tennisspillerne i forsøket sov i opptil ti timer om natten over en periode på 4–6 uker. De godt uthvilte tennisspillerne ble både raskere til å løpe på banen og var også i stand til å treffe ballene med større treffsikkerhet.

Slik får du en god natts søvn

  • Sørg for en behagelig romtemperatur i soveværelset. Tenk også på at kroppstemperaturen er lavere når du sover.

  • Unngå å se eller lese noe nytt eller spennende før du skal sove. Det får hjernen til å jobbe videre med de nye inntrykkene.

  • La vær å trene like før du skal sove. Den høyere kroppstemperaturen gjør kroppen våken. Tren i stedet et par timer tidligere, og bruk den naturlige nedkjølingen til å falle i søvn.

  • Dropp alkohol før sengetid. Du sovner riktig nok lettere, men du sover dårligere.

Source #23rd Annual Meeting of the Associated Professional Sleep Societies

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: