Så lang er en perfekt powernap

Spørsmål: Jeg tar ofte en powernap etter jobb, men når jeg våkner er jeg ofte trøttere enn jeg var før luren. Hvor lang er en optimal powernap?

14. november 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Svar: Den perfekte powernapen varer mellom 15 og 20 minutter.

Det er nok til å hvile hjernen og gi en følelse av å ha vært ”helt borte”, men du vil fortsatt føle deg pigg etterpå.

Sover du mer enn det, risikerer du å gå inn i den dype søvnen, og da er det vanskelig å komme i rute igjen.

Undersøkelser har vist at det beste tidspunktet for en powernap er mellom klokka 13 og 15.

En liten lur i det tidsrommet kan gjøre at du starter med blanke ark og gi ny energi uten at du risikerer at det går ut over nattesøvnen.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: