Slik blir du kvitt snorking

Prøv disse fire tipsene som hjelper deg til bedre nattesøvn.

12. september 2016 av Anja Bruneskjold / I FORM

Snorking kan være ekstremt sjenerende! Og en snorker kan faktisk bli så forstyrret at det ødelegger både søvnen og dagen etter.

Mange snorker, og det er helt normalt. Som regel betyr det ikke noe som helst, men andre ganger kan det være litt mer alvorlig. Heldigvis kan du gjøre mye selv for å slippe både støy og avbrutt nattesøvn.

Kanskje du veier for mye Det er veldig forskjellig fra person til person, men mange som snorker er overvektige - eller har for mye fett på kroppen. Overvektige kan ha problemer med å trekke pusten skikkelig når de sover, noe som gjør at man snorker. En generell livsstilsendring vil trolig hjelpe deg med å bli kvitt snorkingen.

Sørg for å drikke masse vann Hvis du ikke drikker nok væske i løpet av dagen, blir halsen fort ru og tørr. Sørg spesielt for å drikke vann rett før leggetid - snorkingen ødelegger søvnen mer enn et nattlig toalettbesøk.

Unngå is og kalde drikker Du opplever kanskje at det kiler i halsen hvis du spiser eller drikker noe kaldt? Eller hvis du heller en skvett med melk i kaffen? Meieriprodukter og kald drikke kan danne slim i halsen - og det påvirker snorkingen din. Og nattesøvnen. Så ja - is rett før leggetid er ikke særlig lurt.

Finn riktig sovestilling Det finnes atskillige råd om hva som er den ideelle sovestillingen. Faktum er imidlertid at de som sover på ryggen eller magen, har større tendens til å snorke. Du kan med fordel prøve å ligge på siden - du vil garantert merke at snorkingen avtar.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: