© iStockphoto

Slik stopper du snorkingen

Det er heldigvis mye du kan gjøre selv for å redusere snorkingen. Her ser du hvor du kan begynne.

9. november 2017

Slank deg - hvis du er overvektig. Fettlagrene setter seg også i luftveiene, som blir trangere og lettere settes i svingninger.

Kom i form - undersøkelser har vist at syv timers trening eller mer per uke reduserer snorking og forebygger søvnapné.

Ikke røyk - det går utover åndedrettet og får slimhinnene i nese og hals til å hovne opp, slik at luften ikke passerer uhindret.

Unngå passiv røyking - det gir den samme irritasjonen av slimhinnene som røyking.

Forsiktig med alkohol - samt beroligende midler og sovepiller før du legger deg. De får ikke bare deg, men også luftveiene til å slappe av. Resultatet er at du lettere begynner å snorke.

Tennisballtrikset - de fleste snorker mest når de ligger på ryggen, så det er en fordel å sove på siden eller på magen. Det er lettere sagt enn gjort, men en amerikansk søvnekspert har kommet med et godt råd: Sy en lomme mellom skulderbladene i pyjamasen, cirka 30 cm over livet - og legg en tennisball i lommen. Hver gang du legger deg på ryggen i løpet av natten, vil ballen føles så ubehagelig at du raskt legger deg over på siden igjen.

Antisnorkepute - en spesial pute kan bidra til å redusere snorkingen. Noen antisnorkeputer er utformet slik at det er lettere å få en arm inn under puten uten at hodet kommer så høyt opp at sovestillingen blir ubehagelig. Dermed har du lettere for å sove på siden, hvis puten fungerer for deg.

Det tunge skytset

Hvis ikke din egen innsats hjelper på snorkeproblemet, kan det være nødvendig med kraftigere lut.

  • Noen pasienter har nytte av å bruke en tannskinne som holder underkjeven fremskutt. Dermed trekkes tungen fremover, og da blir det også bedre plass i svelget.
  • CPAP (continuous positive airway pressure) er et apparat som snorkeren bruker om natten. Ved hjelp av en slange og en ansiktsmaske blåses luft inn i luftveiene. Dermed holdes de åpne, og man puster normalt.
  • Tidligere opererte man snorkere, men resultatene var dårlige. I dag benyttes metoden bare i spesielle tilfeller.
  • Akupunktur skal også kunne redusere snorking. Tre behandlinger på én uke vil vise om det virker på deg.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: