© iStockphoto

Slik stopper du snorkingen

Det er heldigvis mye du kan gjøre selv for å redusere snorkingen. Her ser du hvor du kan begynne.

7. mai 2019 av Birgit Brunsted

Slank deg - hvis du er overvektig. Fettlagrene setter seg også i luftveiene, som blir trangere og lettere settes i svingninger.

Kom i form - undersøkelser har vist at syv timers trening eller mer per uke reduserer snorking og forebygger søvnapné.

Ikke røyk - det går utover åndedrettet og får slimhinnene i nese og hals til å hovne opp, slik at luften ikke passerer uhindret.

Unngå passiv røyking - det gir den samme irritasjonen av slimhinnene som røyking.

Forsiktig med alkohol - samt beroligende midler og sovepiller før du legger deg. De får ikke bare deg, men også luftveiene til å slappe av. Resultatet er at du lettere begynner å snorke.

Tennisballtrikset - de fleste snorker mest når de ligger på ryggen, så det er en fordel å sove på siden eller på magen. Det er lettere sagt enn gjort, men en amerikansk søvnekspert har kommet med et godt råd: Sy en lomme mellom skulderbladene i pyjamasen, cirka 30 cm over livet - og legg en tennisball i lommen. Hver gang du legger deg på ryggen i løpet av natten, vil ballen føles så ubehagelig at du raskt legger deg over på siden igjen.

Antisnorkepute - en spesial pute kan bidra til å redusere snorkingen. Noen antisnorkeputer er utformet slik at det er lettere å få en arm inn under puten uten at hodet kommer så høyt opp at sovestillingen blir ubehagelig. Dermed har du lettere for å sove på siden, hvis puten fungerer for deg.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: