© iStockphoto

Sov deg raskere

Ny forskning påviser sammenheng mellom mye søvn og optimale prestasjoner.

13. september 2010

Har du problemer med å slå løpepartneren i den avgjørende spurten, eller skulle du gjerne hatt mer kraft i frasparket på fotballbanen? Løsningen kan være svært enkel og ganske behagelig. Det er bare å sove! Sov så mye du overhodet kan.

Forskere ved Stanford University har funnet en klar sammenheng mellom hurtighet og søvnmengde hos en gruppe amerikanske fotballspillere. Mer konkret forbedret spillerne seg med 0,1 sekund på en 40-meters sprinttest – eller tilsvarende 2,5 prosent – etter en periode på 7–8 uker med så mye søvn som mulig, minst ti timer i døgnet.

Undersøkelsen er basert på en begrenset datamengde, men den bekrefter en rekke andre undersøkelser som har påvist at også svømmere og tennisspillere blir raskere av mye søvn.

Finn ut om du er utsovet: Gå til sengs på samme tidspunkt hver kveld fire dager i strekk. La være å bruke vekkeklokke, og sov til du våkner av deg selv. De første tre dagene bruker du på å betale ”søvngjeld”, mens den fjerde morgenen gir et hint om hvor mange timers nattesøvn du faktisk trenger.

Source #American Academy of Sleep Medicine

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: