© iStock

Sov godt etter kveldstreningen

Kvelden er ikke det beste tidspunktet å trene på ettersom hard trening får pulsen til å øke og vekke stresshormonene dine. Hvis kveldstrening er den eneste muligheten gir vi deg sju tips til å roe kroppen etterpå.

26. januar 2017 av Inge Eriksen / I FORM

Vi kjenner alle til det. Du fikk ikke trent i løpet av dagen - og derfor må du gjøre det om kvelden i stedet, for å slippe den dårlige samvittigheten. Men når du endelig kan ta kvelden og legge deg til rette i sengen, merker du stresshormonene og uroen krible i hele kroppen. Søvnen holder seg langt unna. 

Slik sovner du fortere efter trening

  1. Spis et lett måltid rett etter at du er kommet hjem.
  2. Drikk verken alkohol, kaffe, te, brus eller energidrikker.
  3. Ta et varmt bad eller en varm dusj én times tid før du legger deg. Drypp noen dråper avslappende lavendelolje i badevannet eller på gulvet i dusjen.
  4. Demp belysningen hjemme en stund før du skal gå til sengs.
  5. Sørg for at det er kjølig, mørkt og stille på soverommet.
  6. Unngå tv, pc, mobil og lignende rett før sengetid.
  7. Gjør gjerne yogaøvelser eller/og mediter før du legger deg.

 

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: