Tre matvarer som forstyrrer søvnen din

Hvis du ligger lys våke i senga når du egentlig burde sove, så er det på tide å sjekke kostvanene dine. Det er spesielt tre matvarer som kan påvirke søvnen din negativt.

10. oktober 2016 av Martin Kreutzer

Kaffe: Kaffe kommer på førsteplass når det gjelder å stjele søvn, definitivt ikke spesielt overraskende! Kaffe er herlig oppkvikkende, og det skyldes at koffeinet i kaffen gir nervesystemet et kick. Dessverre hemmer den også melatoninproduksjonen, og derfor er det lurt å unngå kaffe og andre koffeindrikker allerede fra midt på ettermiddagen og fram mot sengetid.

Rødvin: Mange føler at de sover godt på et glass rødvin eller to, men det er søvnforskerne sterkt uenige i. De kan dokumentere at selv noen få enheter med alkohol påvirker søvnen og gjør at den blir mer overfladisk. Konsekvensen er dårligere restitusjon, både fysisk og psykisk.

Kosttilskudd: Guarana, ginseng og B12-vitamin er bare noen av de kosttilskuddene som virker oppkvikkende og dermed kan forringe søvnen. Bruker du noen av disse, bør du ta dem om morgenen.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: