Vet du hva du gjør når du sover?

Mange flere enn antatt lider av en noe lei søvnsykdom, viser en ny undersøkelse. Lidelsen får oss til å utføre ufrivillige seksuelle handlinger i søvne.

4. august 2016

Snorking, søvngjengeri eller kanskje søvnapné. De fleste søvnlidelser er ubehagelige og ganske usexy. Sexomni, derimot, er det litt mer futt i. En søvnlidelse som nylig ble anerkjent og som får de rammede til å utføre seksuelle handlinger mens de sover. De kan for eksempel beføle andre, onanere eller rett og slett gjennomføre et samleie, alt i søvne.

Mange lider av sexomni

Hittil har forskerne ment at sexomni var en sjelden sykdom, men en ny studie indikerer nå at flere enn hittil antatt lider av sykdommen.

Forskere fra søvnklinikken på Edinburgh universitet har undersøkt alle sine pasienter, og fant ut at hele 29 av dem led av sexomni.

Det var langt flere enn forskerne hadde regnet med. Samtidig pekte en spørreundersøkelse for noen år siden at mange gjenkjente symptomene på sexomni.

Ikke noe moro

Selv om sexomni høres ut som en festlig lidelse eller kanskje en god unnskyldning for folk med uredelige hensikter, så er lidelsen forbundet med stor skam.

I motsetning til hva man tidligere har trodd, viste undersøkelsen nemlig at de rammede ofte kunne huske hva de hadde gjort og at de var veldig flaue.

Sexomni kan behandles med medisin, samtidig hjelper det å holde seg unna alkohol.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: