Vet du NØYAKTIG når du bør legge deg?

Hvis du vil våkne frisk og opplagt, så er det ikke uten betydning når du legger deg. Forskerne har svaret på NØYAKTIG når du bør gå til ro.

24. mars 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er fristende å se ferdig en film eller få lest de siste nyhetene på nettet. Men hvis du vil våkne frisk og uthvilt, så bør du droppe de vanene. 

Det er nemlig et helt spesifikt tidspunkt da du bør slippe det du har i hendene og hoppe i seng. Tidspunktet avhenger av når du skal opp neste morgen . men det betyr ikke at du bare kan regne deg åtte timer fram. 

Søvnsyklusene

Søvnen fungerer nemlig ved å bestå av flere sykluser med både REM-søvn og ikke-REM-søvn. REM står for Rapid Eye Movements, og i den gjør øynene noen små bevegelser som viser at man drømmer og at hjernen er våken, mens kroppen fortsatt sover. 

Hver syklus består av fire faser, og varer omtrent 90 minutter, og i løpet av en natt bør du komme gjennom cirka 5-6 sykluser. Det er dumt hvis du våkner midt i en syklus, og derfor bør du på forhånd regne ut hvilke leggetider som vil være optimale for deg. 

Regn ut leggetida

Rent teknisk betyr det at hvis du for eksempel skal opp klokka 6.30, så vil tidspunktene 22.46 og 00.16 være optimale tidspunkter å sovne på. Hvis du skal opp klokka 7.00, vil klokka 23.16 eller klokka 00.46 være gode tidspunkter å gå til ro.

Søvn-lommeregneren kan du selv sette inn det tidspunktet du skal opp - og så vil den gi deg de beste leggetidene for at du skal våkne frisk og uthvilt.

God natt! 

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: