Fidget Cube hjelper folk med å fokusere og bevare konsentrasjonen
Fidget Cube

Fidget Cube hjælper folk med at fokusere og bevare koncentrationen.

© PR

Fidget Cube: Anti-stressleke er en stor hit

En liten terning ved navn fidget cube er en stor hit akkurat nå. Terningen kan nemlig hjelpe til for de som stresser og har rastløse hender.

14. mars 2017 av Christian Thestrup

Hvis du ennå ikke har hørt om Fidget Cube, kommer du snart til å gjøre det. Den lille terningen er akkurat nå i ferd med å ta verden med storm - ikke minst blant fokk som sliter med å konsentrere seg eller holde hender og andre deler av kroppen i ro. Og dem er det mange av, for salget har for lengst passert en million eksemplarer.  

Fidget kan best oversettes til rastløshet, og hvis du ikke selv tilhører målgruppen for en Fidget Cube, så kjenner du garantert noen som gjør det. Det er dem som alltid må klikke på kulepennen tusen ganger eller som konstant vipper beina opp og ned så alt rundt dem rister. Ofte er de ikke klar over at det gjør det selv en gang, men i tillegg til at det er forstyrrende for omgivelsene, så går det utover deres egen konsentrasjon slik at de har vanskeligere for å konsentrere seg om det de skal gjøre. Og det er her den likke Fidget Cube kan være til stor hjelp.

En av fordelene ved Fidget Cube er at den er lydløs
Fidget Cube

En av fordelene ved Fidget Cube er at den er lydløs.

Hva er Fidget Cube?

Fidget Cube er designet slik at hver side har en liten funksjon som kan virke avstressende og hjelpe brukere til å fokusere. Fidget Cube er derfor utstyrt med: 

  • En dreieskive. 
  • Tre små hjul og en glatt kule.
  • Et joystick.
  • En klassisk avbryter-knapp
  • En glatt fordypning.
  • En side med fem små knapper - to lydløse og tre som klikker.

Den lille fidget cube begynte sitt liv i fjor, på siten Kickstarter. Her kan oppfinnere presentere en idé til et prosjekt, og vanlige mennesker som tror på prosjektet, kan investere i det og hjelpe til med å gjøre det til virkelighet. I tilfellet med Fidget Cube måtte de to oppfinnerne, brødrene Matthew og Mark McLachlan, samle inn 15 000 dollar. Det beløpet nådde de raskt, for det var så mange som syntes det var en god idé, så brødrene samlet inn 6,5 millioner dollar, noe som har sendt Fidget Cube inn på topp-ti-lista over de mest populære prosjektene på Kickstarter noensinne. 

Fidget Cube mot ADHD

Det har siden vist seg at Fidget Cube har en målgruppe som når lengre enn det oppfinnerne i første omgang hadde designet den for. Den lille dingsen har nemlig også slått an hos barn og unge med oppmerksomhetsforstyrrelser og diagnoser som ADHD, ADD og autisme. For disse personenen kan det være en kamp, og kreve veldig mye energi å konsentrere seg om en oppgave eller ny informasjon - for eksempel i et klasserom. Men med en dings som Fidget Cube i hånda, har det vist seg at de lettere kan holde seg fokusert. 

Her er det imidlertid viktig at den lille dingsen fungerer som en sekundær beskjeftigelse som ikke tar vekk fokus fra den primære oppgaven, som for eksempel kan være å følge med på det som skjer på tavla. I tillegg skal den være lydløs, slik at den ikke sjenerer andre, og så må den være liten slik at den ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet, og den må være liten slik at man kan ta den med overalt. Og på disse områdene får altså Fidget Cube toppkarakter. 

Se opp for Fidget Cube-kopier

Hvis du vurderer å anskaffe deg en Fidget Cube, er det imidlertid en ting du må være oppmerksom på. Mens de to oppfinnerne ventet på at det skulle tikke inn nok penger i kassen til å sette i gang produksjonen, gikk det nemlig raskt opp for andre små "oppfinnere" - særlig i Østen - at en suksess var på vei. Derfor vrimler nettet av billige kopier som kan være veldig plastikk-aktige. Så være på vakt, og husk at hvis noe er for billig til å være sant, så er det trolig ikke det.

Fidget cube video:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: