Slik planlegger du kostholdsplanen din:
La ikke maten stresse deg. Selv om det er klokt å justere kostvanene når stressnivået når nye høyder, er det også viktig å ikke la kostholdet bli en kilde til stress. Konsentrer deg om de enkle løsningene og prøv å arrangere det slik at du bruker minst mulig energi på å få kostholdet til å fungere. Et vesentlig skritt i den forbindelse, er selve planleggingen. Hvis du setter av noen minutter til å lage en handleliste for hele uken, unngår du en masse impulskjøp.
Du får også masse ekstra energi sent på ettermiddagen hvis du tar deg tid til å pakke ned et mellommåltid til ettermiddagen når du allikevel lager frokost og matpakke. Det kan også være klokt å avfinne seg med at det kan være bedre å ta en snarvei mot målet enn å gjøre det på den omstendelige måten, hvis det gir mindre stress.
Ta snarveien Frosne grønnsaker er kanskje ikke like fristende som ferske, men de kan være et godt alternativ fordi du sparer tid på å rense og snitte dem. På samme måte er det helt greit at det går utover kreativiteten i matlagningen din, så lenge du spiser sunt og næringsrikt. Det gjør altså ingenting hvis menyen består av havregryn til frokost og grovbrød med makrell i tomat til lunsj fem dager i uken.
Det er heller ingen grunn til å la seg stresse hvis du ikke orker å lage middag når du kommer hjem. Finn i stedet noe sunn hurtigmat, gjerne i form av sushi, lett thaimat eller en av de nye og sunne ferdigrettene fra kjøledisken. Eller kopier den enkle oppskriften fra frokosten. Uansett hva du velger, er det viktig å fokusere på at maten skal være sunn, enkel og ikke enda en stressfaktor.