Så sunt er en guttetur for helsen

En guttetur kan være mer enn bare litt adspredelse i hverdagen. Det er nemlig også helsefordeler å hente ved å ta en tur ut med gutta!

26. februar 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De fleste synes nok at det å slenge seg ned i sofaen etter en hard uke, høres ut som en sunn måte å sette ned tempoet på. Studier viser at det kan være en alternativ måte å stresse ned på – nemlig en tur ut med kameratgjengen!

Stress ned med venner Ifølge en studie utført på en type aper med en sosial adferd som minner mye om menneskets, er det bra for helsen å ta en tur ut med gutta. Forskerne fant nemlig ut at han-apene skilte ut en viss mengde stresshormoner når de var sammen med partneren eller andre familiemedlemmer. Var de derimot sammen med kamerater, var de langt mer avslappet. Forskerne mener at denne tendensen gjør seg gjeldene fordi han-apene er familiens sikkerhet, og derfor klarer de ikke å slappe helt av i familiære sammenhenger.

Hannene passer på hverandre At stressnivået hos hanner i flokk var lavere, kan tilskrives deres evne til å passe på hverandre og få alle til å føle seg trygge. Hos apene kan man blant annet se det på at de plukker fluer og insekter ut av pelsen på hverandre. Hos menn er det heldigvis andre måter å vise denne tryggheten på.

Derfor kan en guttetur være god medisin hvis du føler at stressnivået er litt for høyt. God tur!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: