Stress-test - Er du stressa? Test deg selv her.
Er du stressa?

Ubesluttsomhet og mangel på overblikk er noen av symptomene på stress. Ta vår stress-test, og se om du lider av stress.

Stress-test: Er jeg stressa?

Det er forskjell på å være stressa eller bare ha det hektisk og være bekymra en periode. Ta vår gratis stress-test og sjekk om du har begynnende symptomer på stress - eller om du kanskje er stressa allerede.

Veiledende online stress-test

Vår stress-test kan gi deg en pekepinn på din tilstand, og gi råd om hvordan du kan forebygge og håndtere stressnivået ditt.

Stress-testen ser på mengden symptomer - og på i hvor stor grad du føler deg rammet av hvert enkelt stress-symptom.

Stress-testen kan brukes til refleksjon, dialog og handling. Husk at denne stress-testen bare er veiledende, og ikke en erstatning for å gå til legen. Snakk alltid med legen din om stress-symptomene og problemene dine hvis du har den minste tvil om hvorvidt du er i ferd med å utvikle stress eller allerede er rammet av stress.

START TESTEN HER

Hva er stress?

Stress er en tilstand som vanligvis oppstår i situasjoner der du står overfor større utfordringer i privat- eller arbeidslivet. 

Vi snakker ofte om kortvarig og langvarig stress. Det kortvarlige stresset er ikke skadelig, men det langvarige stresset kan føre til alvorlig sykdom. 

Kortvarig stress

Det er helt naturlig å føle seg stressa i korte perioder. 

Når du har kortvarig stress vil du oppleve at oppmerksomheten skjerpes og du er i stand til å yte ditt beste. 

Kortvarig stress oppstår kanskje når du skal opp til en viktig eksamen, hvis du har konflikger eller hvis du jobber med deadliner. 

Som nevnt er ikke kortvarig stress skadelig, men det kan bli det hvis kroppen ikke får ro til å gjenoppbygge ressursene når utfordringen er over. Hvi kroppen ikke får ro, risikerer du at stresstilstanden utvikler seg til langvarig stress. 

Langvarig stress

Det langvarige stresset skyldes en ubalanse mellom de utfordringene du står overfor, og hvilke muligheter du har til å løse dem tilfredsstillende. 

Som regel oppstår langvarig stress når problemene hoper seg opp. Når du for eksempel har et stort press på jobben, når det oppstår en alvorlig begivenhet i privatlivet eller når du ikke føler at du har tid til å slappe av. 

Risikoen for å utvikle sykdommer som depresjon, hjerte- og karsykdommer og type-2-diabetes, øker hvis du har langvarig stress. 

Stress-symptomer

Det er mange forskellige symptomer på stress – her er de fem vanligste symptomene på stress. 

  • Stress gir hodepine
  • Stress endrer vekta
  • Stress gir mageproblemer
  • Stress påvirker personligheten
  • Stress gir søvnproblemer

Senk stressnivået

På kort sikt kan du klare å senke stressnivået. Det er imidlertid viktig å understreke at du må ringe legen hvis du lider av langvarig stress.

  • Pust dypt - helt ned i magen. 
  • Gi de nærmeste en god klem - kroppskontakt senker blodtrykket og løfter humøret. 
  • Få frisk luft - det aktiverer det parasympatiske nervesystemet som bidrar til å senke stressnivået. 
  • Le stresset vekk - latter frigir endorfiner som får deg til å slappe av. 
  • Lytt til avslappende musikk – det senker pulsen og blodtrykket slik at stressnivået synker.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: