Symptomer på stress - som du ikke må ignorere

Se de fem vanligste stress-symptomene som du bør være oppmerksom på

25. april 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Alle takler å ha det litt travelt, men hvis den hektiske hverdagen forvandler seg til en stresshverdag, så er det ikke bra. Vi har samlet fem tydelige symptomer på stress, som du bør kjenne til og være oppmerksom på.

Stress forandrer personligheten

Hvis du er stressa, så øker kroppen produksjonen av adrenalin, noe som gjør deg anspent. Kortisol-nivået øker også, og gir generelt ubehag og motvilje. Totalt sett kan dette gjøre deg irritabel, rastløs og vanskelig for deg å huske og holde konsentrasjonen oppe.

LES OGSÅ: Fidget Cube - Anti-stressleke er en stor hit

Stress endrer vekta

Lysten på både fett, sukker og salt øker når du er stressa. Det kan føre til vektøkning, og spesielt mageregionen er utsatt.

Stress gir hodepine

Vedvarende hodepine er et klassisk stress-symptom. Det kan både skyldes for høyt blodtrykk eller muskelspenninger i skuldre og nakke.

Stress gir deg magetrøbbel

En lengre periode med stress kan gi deg problemer med magen og fordøyelsen. Tarmene kan vise irritasjon ved å trekke seg sammen i kramper eller du kan ha konstant diaré.

Stress gir søvnproblemer

Stress kommer ofte til uttrykk ved søvnproblemer. Du kan for eksempel slite med å sovne, våkne i løpet av natten og deretter ikke få sove igjen. Så våkner du om morgenen og føler deg langt fra uthvilt.

De nevnte symptomer kan også være uttrykk for andre sykdommer, så sørg for at du tar kontakt med legen din hvis du opplever noe av dette.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: