Yoga
Yoga

Å kaste seg over yoga er ikke uten risiko for skader, viser ny amerikansk forskning. 

© iStockphoto

Yoga gir 10 ganger flere skader enn tidligere antatt

Yoga er kjent for å være en av de mest skånsomme treningsformene som finnes, men skadesrisikoen er høyere enn man hittil har regnet med.

4. juli 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Yoga er kjent som en skånsom treningsform, som kan gjøre underverker for kroppen, men ny forskning viser at yoga faktisk også forårsaker en del skader.

I en studie fra Mercy College New York i USA har forskere fulgt 345 utøvere fra to forskjellige amerikanske yogasentre i et år.

10 ganger høyere skadefrekvens

10,7 prosent rapporterte smerter som følge av yogatreningen, og en tredjedel av disse hadde pådratt seg skader som gjorde at de ikke kunne trene yoga og/eller hadde symptomer som varte i over 3 måneder.

– Folk tror at det er en sikker aktivitet, men studien viser at skaderaten er opp til 10 ganger høyere enn det som tidligere er blitt rapportert, uttaler professor Marc Campo fra Mercy College, som ledet studien.

– Vi så også at yoga kan forverre eksisterende smerter. 21 prosent av dem som på forhånd hadde skader opplevde at smertene ble forverret av å trene yoga, spesielt muskelskader i overkroppen, sier Campo.

3 av 4 opplever mindre smerter

Det skal riktignok nevnes at 74 prosent av forsøkspersonene opplevde at eksisterende smerter ble redusert som følge av yogatreningen. Forskerne avskriver derfor ikke på noen måte yoga, men understreker viktigheten av at yogalærerne drøfter skaderisikoen med elevene.

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv.

Kilde: Journal of Bodywork and Movement Therapies

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: