Blåbær er den nye viagra

Ny forskning: Behold reisningen med frukt og bær

25. januar 2016 av Jesper U. Larsen

Står det litt dårlig til med potensen, kan blåbær gi samme virkning som de små blå pillene, viser en ny studie som nettopp er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition.

Det er de såkalte flavonoidene, som finnes blant annet i blåbær, jordbær, bjørnebær og sitrusfrukter, som viser seg å være effektive mot impotens. Menn som spiser flest flavonoidrike bær og frukter, har mindre problemer med potensen, og størst effekt er det hvis man samtidig trener regelmessig. Den nye studien viser at denne kombinasjonen kan redusere risikoen for å rammes av impotens med hele 21 prosent.

Flavonoider har tidligere vist seg å beskytte både mot diabetes og hjerte-karsykdommer, men det er første gang man har påvist en effekt på potensen. I følge forskerne er et par porsjoner i uken nok til å gi en virkning.

Bak studien står forskere ved det amerikanske Harvard School of Public Health og det britiske University of East Anglia. Til sammen har de analysert data fra mer enn 50 000 middelaldrende menn.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: