Derfor er hermetiske tomater sunnere enn friske

Du trenger ikke å kjøpe friske tomater for å få helsegevinstene tomaten gir. Tomater på boks styrker skjelettet og forebygger flere kreftformer.

7. mars 2019

Hermetiske tomater er en langtidsholdbar sunnhetsbombe som reduserer risikoen for kreft. Rent ernæringsmessig overgår den konserverte maten nesten enn sine friske slektinger i grønnsaksdisken.

Forklaringen er at tomatene blir varmebehandlet før de hermetiseres. Under behandlingen sprenges cellene, og det gjør det lettere for kroppen å ta opp de sunne mikro- og makronæringsstoffene tomaten inneholder.

En av stoffene kroppen utnytter lettere fra bokstomaten enn fra den friske, er antioksidanten lykopen. Flere studier har vist at lykopen reduserer risikoen for prostata-, lunge- og magekreft. Dessuten er bokstomaten, akkurat som den ferske, full av vitamin K, som styrker skjelettet. Flere studier forbinder også tomaten med bedre hjertehelse.

Også tomatpuré er en vitaminbombe på boks. Det røde konsentratet er også fullt av antioksidanter som styrker immunforsvaret. Med på kjøpet får du E- og C-vitaminer, som også styrker immunforsvaret.

Hvis du bestemmer deg få å gå amok i hermetiserte godsaker når du har lest denne artikkelen, bør du huske å bruke hele boksen på én gang. Etter at boksen er åpnet, taper den nemlig næringsstoffene raskt, særlig tomatpuréen, så du går glipp av en del vitaminer hvis du bruker boksen over noen dager.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: