Dette skjer med kroppen hvis du slutter å spise karbohydrater

Du bør VIRKELIG vurdere om det er lurt å legge karbohydratene på hyllen.

2. juni 2019 av Anja Bruneskjold / I FORM

Noen mener det er sunt å ha et kosthold helt uten karbohydrater. Og særlig hvis man vil ned i vekt. Men er du klar over hva det egentlig gjør med kroppen din?

Du går ned i vekt

Det er fint, for i starten går du faktisk ned i vekt. Dessverre er det ikke fett du mister, men masse væske. Hvert eneste gram karbohydrat gjemmer nemlig på tre-fire gram av sin egen vekt i vann - derfor vil du miste masse vann om du slutter å spise karbohydrater.

Du blir syk

Karbohydrater er hjernens aller viktigste kilde til energi. Så hvis du slutter å spise karbohydrater vil glykogenet som omdannes til glukose, være nærmest ikke-eksisterende. Og det er glukosen som gjør at blodsukkeret holder seg stabilt. Hvis blodsukkeret er for lavt, er det lett å få influensalignende symptomer som for eksempel hodepine, kvalme, svimmelhet og søvnløshet.

Du får cravings

Raffinerte karbohydrater som for eksempel hvitt sukker, hvit ris, hvitt brød og pasta får blodsukkeret til værs. Men de får det også til å falle like raskt igjen. Ny forskning viser at denne berg- og dalbanen, skaper en avhengighet i hjernen, som får deg til å ha lyst på alt mulig. Velg i stedet fullkorn, grønnsaker og tørket frukt hvis du vil holde blodsukkeret stabilt og unngå cravings.

Du blir sur

Uansett hvilken type karbohydrater du putter i deg, øker det hjernens nivå av lykkehormonet serotonin. Mest sannsynlig blir du derfor sur og vanskelig, hvis du velger å droppe karbohydrater.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: