Fem matvarer som mister smaken i kjøleskapet

Kjøleskapet er bra til mange ting - men det er ikke alle matvarer som har godt av å bli lagt på kjøl.

28. mai 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange av oss har en tendens til å oppbevare de fleste av innkjøpene våre i kjøleskapet. Men det er mange matvarer som ikke har godt av kulden og som mister smaken av det. Hvis du har disse tingene i kjøleskapet, så bør du vurdere å ta dem ut.

Kaffe

Kaffebønner bør aldri ligge kjølig, da plukker de opp smaken fra de andre matvarene. Kaffe som smaker av gårsdagens pastarett, er ikke så delikat.

Olivenolje

I tillegg til at olivenolje blir hard av å oppbevares på kjøl, så vil den også miste smaken. Den bør imidlertid oppbevares kjølig (12-14 grader) og mørkt.

Tomater

Kulde stopper modningsprosessen, så tomater som ikke smaker så mye, vil ikke få en mer moden smak hvis de plasseres i kjøleskapet. Dessuten bryter kulden membranen i frukten og gjør dem melete.

Avokado

Hvis du har kjøpt umodne avokadoer, så skal de ikke i kjøleskap. Da vil de ikke modnes. Hold dem utenfor kjøleskapet og plasser dem med frukter som skiller ut ethylen, som for eksempel epler, og som får dem til å modnes.

Honning

Honning blir veldig hard og krystallisert av å være på kjøl. Dessuten holder honning seg uendelig lenge, så det er ingen grunn til å ha den i kjøleskapet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: