Veggiebowl
© iStock

Fem veier til mer grønt og mindre kjøtt

Middagen må ikke alltid handle om kjøtt. Her er fem tips til hvordan du enkelt får inn flere grønnsaker i måltidne, uten at magen begynner å rumle.

2. mai 2018

5 tips til en grønnere hverdag

Det er så mange valgmuligheter, så det kan være vanskelig å få oversikt over hvordan du lettest bytter ut biffen med bønner. Her gir vi deg fem enkle tips til hvordan du lett kan inkludere flere grønnsaker i hverdagskosten. 

1. Innfør kjøttfri mandag

– eller tirsdag, onsdag eller torsdag. Ved å ha en fast kjøttfri dag gir du deg selv muligheten til å planlegge dagens måltider, finne spennende vegetarretter og handl inn alt du trenger. 

2. Spis kjøtt med mening

Bruk kjøtt som smakssetter i stedet for fyll. Litt bacon, chorizo, pølse og lignende kan gi masse smak til en rett som ellers primært består av grønnsaker og kornprodukter. 

3. Bland kjøttet

Gryteretter som spaghetti med kjøttsaus, chili con carne osv. trenger ikke bare bestå av kjøtt. Revede grønnsaker samt sopp, bønner og linser gir smak og fylde, og gjør at du kan sapre på kjøttet. Prøv for eksempel å la bare en fjerdel av rettens innhold være kjøtt neste gang du lager bolognaise. 

4. Bruk egg, ost og fløte

Egg, ost og fløte er supre smakssettere, som samtidig gir fylde, fedme, konsistens og metthet til maten. Bruk dem når du skal løfte vegetarretten. 

5. Husk vegetarisk umami

Kjøtt bidrar med den femte smaken - den såkalte umamismaken. Den kan være vanskelig å erstatten, og fraværet av den er ofte årsaken til at mange vegetarretter smaker friskt. Ting som ristet sopp, soltørkede tomater og ketchup har masse umami. 

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Vinn over vinden med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: