Bananer på bord
© iStock

5 sunde snacks efter træning nb

Når træningen er overstået, er det vigtigt at få fyldt depoterne op igen. Det sætter skub i din restitution og muskelopbygning!

5. februar 2019 av Anna Sjøstrøm

I en travl hverdag er der mange af os, der får klaret træningen mellem andre aftaler i løbet af dagen. Det sætter krav til, at vi får spist rigtigt i løbet af dagen, og måske særligt efter, at vi har trænet. Vi giver dig derfor 5 bud på sunde og nemme snacks, der tanker depoterne op.

1. Frugt

Et oplagt valg som snack er frugt, fordi de fleste af os alligevel har en eller anden form for frugt derhjemme, og fordi det er så let at have med i tasken. Derudover er specielt bananer velegnede, fordi de indeholder de såkaldte hurtige kulhydrater, der forbedrer ens restitutionsevne.

2. Proteinshake/smoothie

Når det kommer til proteinshakes og smoothies, findes der et hav af muligheder, så du faktisk kan have en ny smag hver dag. Fordelen ved at fylde depoterne op med en shake er, at væsken er let at fordøje og optage for kroppen. Hop uden om dem med tilsat sukker. 

3. Trailmix

Trailmix bestående af forskellige nødder og tørret frugt er et godt valg, fordi nødderne indeholder proteiner og det gode fedt, mens det tørrede frugt indeholder de hurtige kulhydrater.

4. Hårdkogte æg

En af de rigtigt gode valg, når det kommer til snacks, er æg, fordi det er en let og hurtigt måde at få en masse protein på, når træningen er afsluttet.

5. Kakaomælk

Der er en god grund til, at mange sportsudøvere slubrer kakaomælk i sig efter træning. Kakaomælk indeholder nemlig en god mængde proteiner og kulhydrater, og så optages det hurtigt i kroppen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: