Mand i sportstøj spiser energibar, en mand, fitnesscenter, glad, indendørs, halvtotal,
© Colourbox

6 effektive måltider før trening

Det er helt avgjørende at du passer på at maten du spiser virkelig gjør nytte for seg, hvis du vil ha maksimalt utbytte av treningen. Heldigvis er det fullt mulig å dekke kroppens behov både under og etter trening uten de store kulinariske krumspringene.

25. mai 2010 av Martin Kreutzer

Optimalt kosthold gir optimal trening. Kroppen må ha næring før trening. Det gir energi og sørger for at du kan holde et høyt aktivitetsnivå over lengre tid.

For å unngå mageproblemer bør du avslutte måltidet senest to timer før start – særlig hvis du driver trening som medfører store kroppsbevegelser, for eksempel løping, som rister magesekken grundig.

Hvis treningen er lettere, forstyrres ikke fordøyelsen i samme grad, og du kan tillate deg å spise litt nærmere starttidspunktet. Drikk også et par glass vann til maten for å hjelpe på fordøyelsen.

6 effektive måltider før trening

1: Grovbrød med hamburgerrygg 2: Yoghurt med frisk frukt 3: Smoothie med banan 4: Havregryn med melk og rosiner 5: Fullkornrugbrød med torskerogn 6: Brød med ost og frukt

Morgentrening

Trener du om morgenen, kan det være vanskelig å spise 2-3 timer før du suser ut døra. Det beste du kan gjøre er å få i deg et glass vann og eventuelt en banan eller en brødskive, om du har det best med litt mat i magen. Tren deretter på (nesten) fastende hjerte. Kroppen tærer dermed bare på sine egne depoter og eventuelle rester fra kveldsmåltidet. Men spis rett etter treningsøkten din.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: