De 7 BESTE matvarene etter trening

Etter en hard treningsøkt skriker kroppen din etter riktig næring. Her får du de beste matvarene til restitusjonen.

10. mai 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Egg Protein og karbohydrater er begge deler viktig etter trening. Egg dekker proteindelen. Der er cirka 70 kcal i et egg, men likevel inneholder det 6,3 gram protein samt D-vitamin.

2. Quinoa Når det gjelder karbohydrater, er quinoafrø eminente. De ligger samtidig lavt på den glykemiske indeksen, så blodsukkeret holdes stabilt. Dessuten inneholder de masse protein av høyeste kvalitet.

3. Kefir Den fermenterte melken har gjort comeback blant helseentusiaster, og det er ikke uten grunn. Dens probiotiske bakterier er gode for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

4. Banan I tillegg til et høyt karbohydratinnhold som fyller opp depotene, er bananen en sann kaliumbombe.

5. Laks Den fete fisken er rik på proteiner, omega-3-fettsyrer, antioksidanten selen og D-vitamin. En ren helsebombe.

6. Blåbær De små bærene er fylt med antocyaniner, som reduserer stølheten i musklene i dagene etter en krevende treningsøkt. De inneholder også masse C-vitamin og sunne kostfibre.

7. Vann Det hører kanskje ikke til under kategorien matvarer, og det er kanskje åpenlyst, men mangelfull rehydrering er en av de vanligste feilene i restitusjonsfasen. Drikk 2–3 glass vann for hvert kilo du mister under trening.

Kilde: lindseyreviews.com

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.


Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: