© Istock

Derfor bør du IKKE drikke alkohol etter trening

Forskere: Dropp treningssenteret hvis du har planer om å bli full i kveld.

Det høres kanskje ut som en selvfølge å ta en tur på treningssenteret før du skal en kveld på byen - så du kan se litt ekstra pumpet ut i baren og drikke deg full med litt bedre samvittighet. Men faktisk er det en SKIKKELIG dårlig idé, mener forskerne bak en ny studie. Forsøket viste at alkohol rett etter styrketrening er direkte ødeleggende både for muskelvekst og restitusjon hos menn.

Verre dagen derpå

"Hvis du driver med tung styrketrening så dropp treningssentret rett før du skal ut og drikke om kvelden. Det er mulig at du vil være i dårligere form dagen derpå enn om du ikke hadde trent," sier Jakob Vingren fra University of North Texas, en av forskerne bak studien. 10 menn og ni kvinner som var vant til å drive med styrketrening minst to timer i uka, deltok i forsøket. De ble satt til å gjøre 6 x 10 sett knebøy med tung vekt, og fikk deretter servert enten vann eller vodka. Testpersonene som drakk alkohol inntok en mengde som tilsvarte mellom 4 og 8 enheter på ti minutter.

Ingen effekt på kvinner

Det ble tatt muskelbiopsi før treningen, samt tre og fem timer etterpå. De avslørte at mennene som drakk alkohol hadde markant lavere nivå av de kjemiske signalene i kroppen som stimulerer muskelvekst og restitusjon, sammenliknet med mennene som bare drakk vann. Alkohol hadde ikke samme ødeleggende effekt hos kvinner - kanskje fordi alkohol spesielt virker hemmende på testosteron.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: