© Colourbox

Dette er den perfekte protein-shaken

Se hva du bør putte i den perfekte protein-shaken for å få maksimalt ut av treningen.

27. juli 2016 av Traeningsguiden.dk

Protein-shaker er en god kilde til næring, karbohydrater og protein etter en treningsøkt. Da får kroppen de ekstra byggesteinene den trenger etter en hard trening.

Vann For å holde væskebalansen i orden bør du drikke cirka 2,5-3 liter væske om dagen. Derfor må shaken selvsagt inneholde vann.

Grønnsaker og frukt Grønnsaker og frukt er fulle av karbohydrater som gir masse energi. Har du for lite karbohydrater i blodet, blir blodsukkeret for lavt, noe som kan gi tretthet, svimmelhet og økt sukkertrang.

Eksempler på frukt og grønt Mango Eple Spinat Grønnkål

Proteiner Musklene er bygget opp av proteiner, derfor er det viktig å sørge for å få proteiner daglig. En god tommelfingerregel er at det daglige protein-inntaket tilsvarer 1-3 gram per kilo kroppsvekt.

Eksempler på proteiner du kan ha i shaken: Chiafrø Mandler Tahini

Fett For å holde seg sunn må man få i seg matvarer som inneholder fett. Fett er med på å forebygge sykdommer, ta opp vitaminer og tilføre kroppen den energien den trenger for å fungerer optimalt.

Eksempler på sunt fett: Chiafrø Avokado Kokosmelk

Eksempel på en super protein-shake Den perfekte protein-shake som du enkelt kan lage selv, kan for eksempel inneholde: Kokosolje (fett) Brokkoli evt. brokkolistilk (karbohydrater) Mandler (protein)

Og for at protein-shaken også skal være mulig å drikke, kan du tilsette vann, appelsinjuice, melk, soyamelk eller ananasjuice.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: