Dropp gjerne frokosten før du trener

Du kan med fordel droppe frokosten før du trener. Det øker nemlig fettforbrenningen med 20 prosent, ifølge ny oppsiktsvekkende forskning.

28. mai 2014

Dropp frokosten, og få større utbytte av treningen. Det høres ikke uten videre ut som noe en personlig trener ville anbefalt, men det er likevel resultatet av et forskningsprosjekt ved Northumbria University i Newcastle.

Forskerne fulgte en testgruppe som gjennom en periode morgentrente vekselvis på tom mage og etter frokost. Etter hver økt fikk testløperne en sjokomilkshake og en pastarett. Deretter ble fettforbrenningen hos deltakerne målt i løpet av dagen.

Det viste seg at fettforbrenningen økte med rundt tjue prosent resten av dagen, de dagene deltakerne ikke spiste frokost. – Vi ble overrasket over at tallet var så høyt, forteller Emma Stevenson ved Northumbria University.

– Vi vet ikke om det er noen negative virkninger på lang sikt eller hvordan kroppen reagerer hvis man trener svært hardt over lang tid uten å ha spist først. Men vil man gjøre en kortvarig innsats for å forbrenne fett, vil man med fordel kunne trene før man spiser frokost, slår hun fast.

SPIS ETTER TRENING

Dropper du frokosten, er det viktig at du spiser etter trening. Og det bør du helst gjøre innen en halv time, slik at restitusjonen kommer i gang. Få i deg både proteiner og karbohydrater, gjerne i form av grovt brød med kjøttpålegg eller en skål havregryn med melk.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: