Er det alltid en fordel å spise like etter trening?

Jeg trener for å holde meg frisk og slank. Bør jeg allikevel spise noe like etter en treningsøkt, eller er det bedre å bare drikke vann?

Du bør alltid få i deg mat like etter trening. Du trenger jo næring selv om du slanker deg, så hvorfor ikke spise når maten gjør mest nytte for seg? Den første halve timen etter trening er spesielt viktig. I dette tidsrommet gir de rette næringsstoffene kroppen muligheten til å komme i gang med restitusjonen. Får du i gang restitusjonen med det samme, får du også mindre treningsverk og får mer utbytte av neste treningsøkt. Med tanke på vekten er det allikevel viktig å velge et ettertreningsmåltid som metter, uten at du får i deg unødvendig store mengder av fett og kalorier. Velg for eksempel et grovt rundstykke eller grovbrød med et tykt lag magert kjøttpålegg eller mager ost. Drikk minst en halv liter vann, og pass alltid på å spise litt frukt.

Ny forskning har også vist at proteinrike drikker som sjokomelk og proteinshaker gir en overraskende god metthetsfølelse som varer lenge. Et godt sammensatt ettertreningsmåltid sørger dessuten for at du spiser mindre av det påfølgende hovedmåltidet. Dermed blir ikke det totale kaloriinntaket høyere enn ellers.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: