Er energidrikk på tom mage bra før trening?

Nei, du behøver ikke å drikke energidrikk hvis du for eksempel trener før frokost. Det er en bedre strategi å venne seg til å spise litt karbohydrater like etter trening. Det øker nemlig musklenes evne til å suge til seg energien og lagre den til neste gang du skal trene.Derfor bør du sørge for å spise en solid og karbohydratrik frokost i løpet av de første tyve minuttene etter trening, for eksempel i form av grovt brød og/eller havregryn.

Nei, du behøver ikke å drikke energidrikk hvis du for eksempel trener før frokost. Det er en bedre strategi å venne seg til å spise litt karbohydrater like etter trening. Det øker nemlig musklenes evne til å suge til seg energien og lagre den til neste gang du skal trene.

Derfor bør du sørge for å spise en solid og karbohydratrik frokost i løpet av de første tyve minuttene etter trening, for eksempel i form av grovt brød og/eller havregryn.

Hvis du trener sent på ettermiddagen, da magen også kan være tom, kan du for eksempel spise litt frukt og en skive grovbrød med kjøttpålegg like etter trening.

Hvis du får innarbeidet den gode vanen med et raskt ettertreningsmåltid, behøver du heller ikke å være redd for å slippe opp for energireserver under en tidlig løpetur, en spinningtime eller lignende. Du har mer enn store nok karbohydratlagre til å kunne trene.

Ta ev. energidrikk eller en halv banan før trening hvis du trenger å nøytralisere magesyren eller vil kvikke opp hjernen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: