Skål med grønne bønner

Frosne bønner er gode i salater. Gi dem et kjapt oppkok, og senk dem raskt ned i kaldt vann. Da bevarer de sprøheten.

© iStock

Er frossent mindre sunt?

Er frosne grønnsaker mye mindre sunne enn ferske?

7. februar 2022 av Jesper U. Larsen

Det er ingen grunn til å rynke på nesa av frosne grønnsaker. De såkalt ferske grønnsakene i butikken mister ofte en del av de sunne næringsstoffene under transport og oppbevaring. Men grønnsakene du kjøper frosne, pakkes og fryses ned så fort de er høstet, og bevarer dermed flere vitaminer og mineraler.

4 frosne favoritter  

Erter

Erter fryses ofte ned under tre timer etter innhøsting, og dermed er nesten alle C-vitaminene intakt. Erter metter godt, da de er rike på protein. Bruk dem i pastaretter, stekt ris eller risotto – eller til en ertesuppe, som kan lages på få minutter.

Brokkoli

Frossen brokkoli gir deg flere antioksidanter enn den ferske du har hatt i kjøleskapet et par dager. Husk å tilberede den forsiktig for å bevare de sunne stoffene. Brokkoli er godt stekt kjapt i panna og kan også brukes i potet- og brokkolimos.

Spinat

Det må flere poser fersk spinat til for å få samme mengde som i en frossen pose, og den ferske blir fort dårlig. Den tinte spinaten kan for eksempel brukes i en omelett, pai, lakselasagne eller pesto. Frossen kan den for eksempel brukes i smoothie.

Bønner

Du får flere C-vitaminer og polyfenoler ved å spise frosne bønner framfor ferske du har oppbevart i et par dager. Frosne grønne bønner bør alltid varmebehandles. De er blant annet gode i salater, som mettende fyll i supper eller som alternativ frites.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: