matvarer
© iStock

Fire gode proteinkilder før leggetid

Undersøkelser viser at protein før leggetid gir bedre restitusjon og oppbygging av muskelmasse. Her får du fire gode proteinkilder for natta.

22. mai 2018 av Dina Christiansen

Øk muskelmassen med disse matvarene

Det er viktig å få nok protein etter trening, men det er ikke uten betydning hvilke kilder du får protein fra. Det er nemlig forskjell på kvaliteten på protein. Protein fra animalske kilder er optimalt før leggetid, fordi de har et høyt innhold av essensielle aminosyrer som er nødvendige for muskeloppbyggingen. 

1. Hytteost

Fordi hytteost er et melkeprodukt, inneholder det primært kasein som er et protein som tas opp langsomt. Det er derfor perfekt til kveldsmat, fordi det vil være tilgjengelig over en lengre periode. Hvis du vil spare på kaloriene, så må du velge en fettfattig variant av hytteosten. 

2. Skyr

Skyr er, akkurat som hytteost, et melkeprodukt som bidrar med proteiner som tas langsomt opp i kroppen. Det kan være lurt å sjekke sukkerinnholdet i skyr, dersom du vil spare på kaloriene.

3. Egg

Egg er proppfulle av vitaminer og mineraler, og spesielt eggehviten inneholder protein av høy kvalitet. Hvis du vil passe på kaloriene, kan du lage et måltid som primært består av eggehviten, fordi plommen består av fett og inneholder derfor flere kalorier. 

4. Kjøtt

Kjøtt inneholder generelt en stor mengde protein per 100 gram og kan derfor være en god måte å få et ordentlig proteininntak før leggetid. Kylling inneholder for eksempel 20 gram protein per 100 gram, ingen karbohydrater og nesten ikke noe fett.

Source: The Journal of Nutrition

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.


Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen medtre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: