Egg
© iStock

Forskerne har funnet det magiske proteintallet

En ny studie slår fast hvor mye protein du bør innta når du trener styrke.

12. juni 2018 av Redaksjonen

Så mye protein bør du innta

Behovet for proteiner i forbindelse med styrketrening er en av de klassiske debattene blant treningsinteresserte. Nå slår amerikanske forskere temmelig skråsikkert fast at det ikke er mer å diskutere.

De har analysert de 49 mest kvalifiserte studiene på området med over 1800 deltakere, og dommen er klar: Økt inntak av protein forbedrer signifikant både styrke og muskelvekst hos menn og kvinner som trener styrke.

Forskerne konkluderer samtidig med at 1,6 gram protein per kilo kroppsvekt daglig er den mengden du bør innta når du trener styrke. Å innta mer protein enn det ser nemlig ikke ut til å gi bedre resultater. De offisielle minsteanbefalingene for befolkningen generelt er 0,85 gram protein per kilo kroppsvekt.

Forskerne har også kommet fram til at det ikke har noe å si om proteinene kommer fra tilskudd med for eksempel myseprotein eller om man får alle proteinene gjennom vanlig mat. De avviser også forestillingen om at det skal være spesielt viktig å innta proteiner i løpet av den første timen etter styrketrening. 

Så mye får du fra ulike proteinkilder

  • Tunfisk: 27,5 gram/100 gram
  • Kalkun: 21,9 gram/100 gram
  • Tørkede linser: 28,5 gram/100 gram
  • Skyr: 11 gram/100 gram
  • Egg: 12,6 gram/100 gram
  • Grønne erter: 6 gram/100 gram

En kvinne på 65 kg som trener styrke bør ha 104 gram proteiner om dagen.

En mann på 80 kg som trener styrke bør ha 128 gram proteiner om dagen.

Kilde: British Journal of Sports Medicine

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.


Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: