© Jakob Helbig.

Hurtigmat for atleter

Når du har det travelt, kan det virke uoverkommelig å planlegge riktig treningsmat. Men hurtigmat kan også gjøres sunn. Få ti enkle og sunne måltider her.

9. juni 2015 av Martin Kreutzer

Det finnes mange enkle måltider som fyller opp lagrene før og etter trening – for eksempel disse to:

### En stor banan og 20–25 mandler * Måltidet gir deg en lang rekke viktige næringsstoffer. Både bananen og mandlene inneholder fett, protein, karbohydrat og fiber. Til sammen sikrer det en stabil energiforsyning, og du blir god og mett. * _Egner seg spesielt til:_ Midt på ettermiddagen stabiliserer måltidet blodsukkeret og gir energi til å ta på deg løpeskoene etter jobb. Hvis du spiser måltidet et par timer før trening, er du full av krefter når du skal trene og kan yte maksimalt. Det er ekstra viktig hvis du for eksempel har løpeintervaller eller en hard spinningtime på programmet. * _TIPS:_ Det er en grunn til at bananen fortsatt er så populær som drivstoff til utholdenhetsidrett. Det er få andre frukter som gir like god energi. Er fruktkurven tom for bananer, trengs det minst et par epler eller pærer for å fylle hullet, og selv det vil neppe føles like godt i magen.

Få ti enkle og sunne måltider Last ned pdf-en og få ytterligere åtte enkle og sunne treningsmåltider som det bare tar noen minutter å lage. De sikrer restitusjonen og hever energinivået.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: