© Jakob Helbig.

Hurtigmat for atleter

Når du har det travelt, kan det virke uoverkommelig å planlegge riktig treningsmat. Men hurtigmat kan også gjøres sunn. Få ti enkle og sunne måltider her.

9. juni 2015 av Martin Kreutzer

Det finnes mange enkle måltider som fyller opp lagrene før og etter trening – for eksempel disse to:

To skiver rugbrød med makrell i tomat

  • Grovt rugbrød med mengder av kjerner inneholder mye fordøyelsesvennlig fiber og karbohydrater til muskler og hjerne. Legger du på makrell, får du både proteiner til musklene og mye omega- 3-fett fra øverste hylle. Omega-3 kan dempe betennelsestilstander, og derfor er fettsyrene interessante for løpere, som ofte sliter med inflammasjonsskader rundt knærne og anklene.
  • Egner seg spesielt til: De kveldene da familien allerede har spist eller du bare ikke orker å lage varm mat. Med et par gulrøtter og en paprika til får du like mange sunne stoffer som hvis du hadde tilberedt et solid varmt måltid.
  • TIPS: Onde tunger hevder at hermetisk makrell er full av sukker. I praksis må du lete lenge – og som regel forgjeves – etter sukkeret. Du får en fet fisk i tomatpuré, og begge deler er bra for kroppen (og hodet).
### En stor banan og 20–25 mandler * Måltidet gir deg en lang rekke viktige næringsstoffer. Både bananen og mandlene inneholder fett, protein, karbohydrat og fiber. Til sammen sikrer det en stabil energiforsyning, og du blir god og mett. * _Egner seg spesielt til:_ Midt på ettermiddagen stabiliserer måltidet blodsukkeret og gir energi til å ta på deg løpeskoene etter jobb. Hvis du spiser måltidet et par timer før trening, er du full av krefter når du skal trene og kan yte maksimalt. Det er ekstra viktig hvis du for eksempel har løpeintervaller eller en hard spinningtime på programmet. * _TIPS:_ Det er en grunn til at bananen fortsatt er så populær som drivstoff til utholdenhetsidrett. Det er få andre frukter som gir like god energi. Er fruktkurven tom for bananer, trengs det minst et par epler eller pærer for å fylle hullet, og selv det vil neppe føles like godt i magen.

Få ti enkle og sunne måltider Last ned pdf-en og få ytterligere åtte enkle og sunne treningsmåltider som det bare tar noen minutter å lage. De sikrer restitusjonen og hever energinivået.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: