© iStockphoto

MYTE: Vegetarianere er svakere enn kjøttspisere

Har atleter som spiser vegetarkost like god kondisjon og styrke som dem som spiser kjøtt?

13. desember 2016 av Jesper U. Larsen

Hvis du tror at det trengs store proteinsvulmende biffstykker for å bli sterk og yte maksimalt, så vil denne nye studien kanskje få deg til å tenke deg om.

Forskerne bak studien testet 40 utholdenhetsutøvere, og kom fra til at vegetarianerne lett kunne måle seg med kjøttspiserne både når det gjaldt kondisjon og styrke.

Overraskende sterke vegetarianere

27 vegetarianere og 43 kjøttspisere deltok i forskere. For å undersøke utøvernes kondisjon ble de satt til å gjennomføre en test på tredemølla, og den viste at vegetarianerne faktisk overgikk kjøttspiserne i maksimalt okysgenopptak (VO2-maks). Det var spesielt uttalt hos kvinnene, der vegetarianerne hadde 13 prosent høyere maks. O2-opptak enn de kjøttspisende kvinnene.

Vegetarkost slår an

De senere årene har forskning vist at rødt kjøtt - det vil si kjøtt fra firbeinte dyr som kuer, griser og sau - øker risikoen for å utvikle kjøtt.

Dette har bidratt til at mange kutter ned på kjøttet, mens andre går "all-in" og blir fullblods-vegetarianere. En utbredt bekymring handler imidlertid om hva vegetarkost gjør med treningen, og spesielt muligheten for økt styrke og muskelvekst.

Det kan også være en utfordring å få nok protein uten kjøtt, men velger man smart blant de mange sunne, grønne proteinkilder samt egg og meieriprodukter, trenger ikke dette være et problem - noe den nye studien støtter opp under.

Få full effekt av treningen med riktig kosthold. I Aktiv Trening får du oppskrifter og ekspertråd til hvordan du bør spise før, under og etter trening. Sjekk rabatten din her!

Source #Nutrients / Arizona State University

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: