© Colourbox

Skal man alltid ha protein?

Jeg styrketrener tre ganger per uke og tar proteinpulver etterpå. I tillegg svømmer jeg hver morgen. Bør jeg ta ekstra proteintilskudd for ikke å tape muskelmasse av svømmingen?

Nei, det er ikke nødvendig. Flere undersøkelser har riktig nok vist at du restituerer bedre hvis du spiser 0,25 gram protein og 0,5–0,75 gram karbohydrat per kilo kroppsvekt like etter trening. Det får du for eksempel ved å ta en måleskje proteinpulver i 4–5 dl appelsinjus.

Det er ikke nødvendig etter vanlig svømmetrening. Som en tommelfingerregel er et ettertreningsmåltid bare nødvendig når du har vært i nærheten av grensen for hva du kan prestere, med tilsvarende muskelnedbryting til følge. Det kan være etter tung styrketrening, intervalltrening i svømmehallen eller en lang og utmattende løpetur.

For de fleste mosjonsløpere vil en tur i svømmehallen eller en vanlig løpetur altså ikke bety at du må få i deg protein og karbohydrater raskest mulig. Her dekker dagens vanlige måltider kroppens behov for næringsstoffer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: