© iStock

Spis riktig på dager med styrketrening

Måltidet etter en treningsøkt er ekstra viktig på dager hvor du trener styrke.

19. april 2016 av Martin Kreutzer

Fokus på dager med styrketrening

Maten skal gi mest mulig energi til styrketreningen rett etter jobb, f.eks. kl. 16, og optimal restitusjon etterpå. Legg spesielt vekt på måltidet etter trening. Det skal både være lett å få i seg og ha en sammensetning som støtter restitusjonen.

Tren styrke f.eks. kl. 16.00-17.00. En tøff crossfittime eller trening med kettlebells, apparater og tunge vektstenger på treningssenteret.

Frokost

Omelett av 3 egg med tynne skiver av tomat og parmaskinke. Pluss 100 g knaskegrønt og 150 g fruktbiter.

Formiddag

Spis 15 mandler + 1 eple.

Lunsj kl. 12.30

Spis en stor porsjon blandet salat fra salatbaren. Gå etter de litt tyngre typene, som erter, blomkål, bønner og gulrøtter. Suppler med en god fettkilde. Det kan være et par skjeer olje–eddik-dressing, en avokado eller raust med pinjekjerner. Hvis mulig, så spis en grillet kyllingfilet til salaten.

Ettermiddag kl. 15.45

Spis en banan eller drikk en liten smoothie rett før trening for å løfte blodsukkeret til ”arbeidstemperatur”.

Ettermiddag kl. 17.15

Spis et restitusjonsmåltid rett etter trening. Kroppen trenger særlig protein, så 0,25 l shake eller en proteinbar med 15–20 g protein er optimalt. Eventuelt en skive rugbrød med mager ost.

Middag kl. 18.30

150 g ovnsbakt laks med en grønnkålsalat er optimalt. Laksen gir deg rikelig med omega-3-fettsyrer, som demper den inflammasjonen som gjerne oppstår etter hard styrketrening.

Sen kveld

Påskynd restitusjonen ved å spise 2 dl skyr og litt frukt at du den siste timen før sengetid. Det gir deg mye kasein, et protein som opptas i kroppen i løpet av natten og får fart på muskeloppbyggingen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: