Spis smart – tren bedre

Lavt blodsukker, hold og sure oppstøt. Feil kosthold kan ødelegge de beste intensjoner om å trene. Her ser du hvordan du spiser optimalt når du vil trene før frokost, om formiddagen, om ettermiddagen eller etter middagsmaten.

4. juli 2013 av Martin Kreutzer

For profesjonelle utøvere er kosthold nærmest en religion, fordi forskjellen på suksess og fiasko i høy grad avgjøres ved kjøkkenbenken. Den vanlige mosjonist kan heldigvis unne seg en noe mer avslappet tilnærming, men felles for dem begge er at maten skal levere en passende mengde drivstoff til treningen – uten å ligge tungt og kvalmende i magesekken.

Det går gjerne litt tid før du merker det, hvis du prøver du å trene med for lite energi i kroppen. Da begynner hjernen å forsvare seg mot fallende blodsukker ved å sende tretthetssignaler ut i musklene, og dermed blir beina tunge.

Heldigvis er løsningen enkel. Det gjelder nemlig å spise et strategisk måltid før du begynner å trene. Og skal du ut på en lang treningstur, kan det være nødvendig å ta med ekstra energireserver.

Logg inn, last ned og se hvordan du spiser optimalt hvis du vil trene om morgenen, sent på formiddagen, sent på ettermiddagen eller etter middagsmaten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: