Store muskler uten kjøtt

Få kontroll på planterikets beste proteinkilder.

19. februar 2018 av Jesper U. Larsen

Det er populært å kutte ned på kjøttet. Velger du primært å spise plantebasert, kan det imidlertid være en utfordring å få i seg nok protein - spesielt hvis du driver med styrketrening.  

En mann på 80 kilo som driver med styrketrening kan ha behov for opptil 160 gram protein om dagen, og det krever litt planlegging når du ikke har røde biffer og kyllingbryst som hovedleverandører. 

Heldigvis vrimler planteriket av gode proteinkilder, som samtidig gir deg mange andre sunne stoffer. 

#5 Brokkoli

Kål er supersunt, og brokkoli er en fin kilde til protein, på linje med andre kåltyper som rosenkål og grønnkål. Innholdet ligger over 5 gram pr. 100 g, og kaloriinnholdet er så lavt at du trygt kan fylle tallerkenen. 

#4 Erter

Erter gir deg 6 g protein pr. 100 g, og er i tillegg kilde til langsomme karbohydrater, fiber og masse antioksidanter. 

#3 Quinoa

De søramerikanske frøene gir nesten 14 g protein pr. 100 gram, noe som er omtrent 50 prosent mer enn i brun ris. Quinoa er også en god kilde til fiber, omega-3-fettsyrer og et vell av vitaminer og mineraler. 

#2 Peanøtter

Selv om de primært regnes for å være fettkilder, så er nøtter faktisk også supre proteinkilder. Peanøtter er en toppscorer med 26,5 g protein pr. 100 g. 

#1 Tørkede linser

Det er like mye protein i tørkede linser som det er i tunfisk eller kyllingbryst, rundt 28 g pr. 100 g. en desiliter av belgfrukten i salaten eller suppa pisker ikke ikke bare opp proteininnholdet, men tilfører også masse fiber og langsomme karbohydrater. Brune og hvite bønner er i samme liga. 

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: