Store muskler uten kjøtt

Få kontroll på planterikets beste proteinkilder.

19. februar 2018 av Jesper U. Larsen

Det er populært å kutte ned på kjøttet. Velger du primært å spise plantebasert, kan det imidlertid være en utfordring å få i seg nok protein - spesielt hvis du driver med styrketrening.  

En mann på 80 kilo som driver med styrketrening kan ha behov for opptil 160 gram protein om dagen, og det krever litt planlegging når du ikke har røde biffer og kyllingbryst som hovedleverandører. 

Heldigvis vrimler planteriket av gode proteinkilder, som samtidig gir deg mange andre sunne stoffer. 

#5 Brokkoli

Kål er supersunt, og brokkoli er en fin kilde til protein, på linje med andre kåltyper som rosenkål og grønnkål. Innholdet ligger over 5 gram pr. 100 g, og kaloriinnholdet er så lavt at du trygt kan fylle tallerkenen. 

#4 Erter

Erter gir deg 6 g protein pr. 100 g, og er i tillegg kilde til langsomme karbohydrater, fiber og masse antioksidanter. 

#3 Quinoa

De søramerikanske frøene gir nesten 14 g protein pr. 100 gram, noe som er omtrent 50 prosent mer enn i brun ris. Quinoa er også en god kilde til fiber, omega-3-fettsyrer og et vell av vitaminer og mineraler. 

#2 Peanøtter

Selv om de primært regnes for å være fettkilder, så er nøtter faktisk også supre proteinkilder. Peanøtter er en toppscorer med 26,5 g protein pr. 100 g. 

#1 Tørkede linser

Det er like mye protein i tørkede linser som det er i tunfisk eller kyllingbryst, rundt 28 g pr. 100 g. en desiliter av belgfrukten i salaten eller suppa pisker ikke ikke bare opp proteininnholdet, men tilfører også masse fiber og langsomme karbohydrater. Brune og hvite bønner er i samme liga. 

Gi treningen et boost!

Akkurat nå kan du få det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt, skandinavisk design, og ikke bare har det super lyd og suveren passform, det har også en batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby-tid og en rekkevidde på 15 meter. Headsettet er også svette- og vannavvisende, har stemmestyring og lar deg kontrollere musikken eller besvare anrop uten at du må ta opp telefonen fra lomma. 


Få Sudio TRE Sport sammen med fire numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har bare et begrenset antall. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: