Bananer
© iStock

Sunn påfyll etter trening

Når treningen er overstått, er det viktig å få fylt opp lagrene igjen. Det setter i gang restitusjonen og muskeloppbyggingen.

20. januar 2021 av Anna Sjøstrøm

I en travel hverdag er det mange av oss som trener innimellom andre avtaler i løpet av dagen. Det setter krav til at vi får spist riktig i løpet av dagen, og kanskje spesielt etter at vi har trent. Vi gir deg derfor fem forslag til sunn og kjapp mat som fyller opp lagrene.

1. Frukt

Et naturlig valg er frukt, ettersom de fleste av oss allerede har frukt i en eller annen form hjemme, og fordi det er så lett å ha med i bagen. Bananer er spesielt velegnet, fordi de inneholder såkalte raske karbohydrater, som forbedrer restitusjonsevnen.

Les også: Tar du også ofte en riskjeks når du er småsulten? Les her hvorfor det er lurt. 

2. Proteinshake/smoothie

Når det gjelder proteinshake og smoothie, finnes det et hav av muligheter, så du kan faktisk prøve en ny smak hver dag. Fordelen med å fylle opp lagrene med en shake er at væsken er lett å fordøye og ta opp for kroppen. Men styr unna dem med tilsatt sukker. 


3. Turmiks

Turmiks bestående av ulike nøtter og tørket frukt er et godt valg, fordi nøttene inneholder proteiner og sunne fettsyrer, mens den tørkede frukten inneholder raske karbohydrater.

4. Hardkokte egg

Et av de beste valgene når det gjelder kjapp mat, er egg, fordi det er en lettvint og rask måte å få i seg masse proteiner på når treningen er ferdig.

5. Sjokomelk

Det er en god grunn til at mange idrettsutøvere slurper i seg sjokomelk etter trening. Sjokomelk inneholder både mye proteiner og karbohydrater som opptas fort i kroppen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: