Ti grunner til at du trenger protein

Det handler ikke bare om å bygge muskler!

21. desember 2016 av Martin Kreutzer og Jesper U. Larsen

Protein er et livsviktig næringsstoff og en viktig alliert når du vil bli sterkere, slankere og sunnere. Her er ti grunner til at du trenger protein:

1.

Proteiner før, under eller etter styrketrening fungerer som byggestein for musklene.

2.

Proteiner umiddelbart etter kondisjonstrening setter fart på restitusjonen, slik at du raskere blir klar for neste treningsøkt.

3.

En porsjon av meieriproteinet kasein før leggetid, setter ekstra fart på restitusjonen og øker fettforbrenningen helt til neste formiddag.

4.

Proteiner bremser magetømmingen så måltidet ligger lenge og fyller magesekken.

5.

Spesielt animalske proteiner setter fart på stoffskiftet slik at du lettere går ned i vekt i en proteinrik diett.

6.

Kroppen er avhengig av utvalgte aminosyrer, og dermed proteiner fra kosten, når den skal produsere hormomer, enzymer og andre nøkkelkomponenter.

7.

Naturens sunne proteinbomber er kilde til et vell av andre helsefremmende stoffer.

8.

Proteiner i måltidet bremser opptaket av karbohydrater slik at du unngår å sende blodsukkeret på berg- og dalbanetur og å få energitappende blodsukkerfall.

9.

Kollagen, som er en spesiell proteinform, gir styrke til ledd og sener. Det bidrar blant annet til å bygge opp sterkere vev etter trening.

10.

Økt proteininntak under slankekuren reduserer tapet av muskelmasse. Resultatet er et mer kvalitativt vekttap, og at du opprettholder forbrenningen etter at du er gått ned i vekt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: