© iStock

Ti grunner til at du trenger protein

Det handler ikke bare om å bygge muskler.

4. oktober 2019 av Martin Kreutzer og Jesper U. Larsen

Protein er et livsviktig næringsstoff og en viktig alliert når du vil bli sterkere, slankere og sunnere. Her er ti grunner til at du trenger protein:

1.

Proteiner før, under eller etter styrketrening fungerer som byggestein for musklene.

2.

Proteiner umiddelbart etter kondisjonstrening setter fart på restitusjonen, slik at du raskere blir klar for neste treningsøkt.

3.

En porsjon av meieriproteinet kasein før leggetid, setter ekstra fart på restitusjonen og øker fettforbrenningen helt til neste formiddag.

4.

Proteiner bremser magetømmingen så måltidet ligger lenge og fyller magesekken.

5.

Spesielt animalske proteiner setter fart på stoffskiftet slik at du lettere går ned i vekt i en proteinrik diett.

6.

Kroppen er avhengig av utvalgte aminosyrer, og dermed proteiner fra kosten, når den skal produsere hormomer, enzymer og andre nøkkelkomponenter.

7.

Naturens sunne proteinbomber er kilde til et vell av andre helsefremmende stoffer.

8.

Proteiner i måltidet bremser opptaket av karbohydrater slik at du unngår å sende blodsukkeret på berg- og dalbanetur og å få energitappende blodsukkerfall.

9.

Kollagen, som er en spesiell proteinform, gir styrke til ledd og sener. Det bidrar blant annet til å bygge opp sterkere vev etter trening.

10.

Økt proteininntak under slankekuren reduserer tapet av muskelmasse. Resultatet er et mer kvalitativt vekttap, og at du opprettholder forbrenningen etter at du er gått ned i vekt.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: