© Colourbox

5 ting du ikke visste var usunt

Ikke spis dette hvis du vil slanke deg - eller bare holde vekten.

26. mai 2011

OK, alt med måte, men det er ingen tvil om at hvis du har disse 5 matvarene som fast del av matplanen, så kan det være vanskelig å være gode venner med badevekten.

  • 1. Drops uten sukker Er du en av dem som alltid har drops i vesken - og spiser minst en eske opp på en dag? Så vær klar over at uten sukker betyr ikke uten kalorier. Det er kanskje cirka 7 kalorier i en helt vanlig drops, og en eske blir da 84 kalorier. En eske om dagen teller derfor med i kaloriregnskapet.

  • 2. Chips med olivenolje Eller med redusert fettinnhold. Det er rett før vi skulle tro det var sunt, men vi må tro om igjen. Kaloriinnholdet i en pose på 170 gram kan nemlig være over 900 kalorier! Nøtter er et mye sunnere valg, men også fulle av kalorier, så en neve er nok.

  • 3. Pesto Pesto smaker godt og er en sikker vinner over pastaretten. Men... visste du at det er ca. 100 kalorier bare i én spiseskje med pesto? Det blir kjapt mange kalorier i den sunne pastasalaten. Vil du ikke sløyfe pestoen, er det lurt å tenke over hvor mange kalorier du ellers bruker på en dag, og vite at kroppen teller kalorier, uansett hvor sunne de er.

  • 4. Sorbet Sorbet er det sunne alternativet til vanlig fløteis - ikke sant? Det er i hvert fall hva mange innbiller seg. Sannheten er at selv om det ikke er så mye fett i sorbet er det sukker - masse sukker. Kaloriinnholdet kan derfor nå opp på flere enn i fløteisen.

  • 5. Kyllinglår Skinnet er fetende, det har vi hørt, men at det kan være så ille? Et kyllinglår uten skinn: Cirka 158 kalorier Et kyllinglår med skinn: Cirka 336 kalorier Med andre ord: Dropp skinnet - og fortsett med å spise kylling - det er sunt, magert og proteinrikt, og gir metthet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: